IKT KURSEVI U ŠKOLI


„Korišćenje AutoCAD_a 2006“

Stručno usavršavanje nastavnika predstavlja poseban aspekt napredovanja i profesionalnog razvoja svakog nastavnika. O svom stručnom usavršavanju koje podrazumeva kako školske, tako i vanškolske aktivnosti, mora voditi računa svaki prosvetni radnik koji želi da unapređuje svoj rad, učini ga kvalitetnijim, kreativnijim, prijemčivijim za današnje učenike.
Tehnička škola Zaječar se ponosi brojem nastavnika koji se stručno usavršavaju, zato planira i organizuje razne aktivnosti predviđeno pravilnikom o stalnom stručnom usavršavanju nastavnika. U okviru ovih aktivnosti u školi su planirane interne obuke “IKT KURSEVI U ŠKOLI” koje se reulizuju tokom cele školske godine.
Jednom godišnje a po potrebi i više puta održava se IKT kurs „Korišćenje AutoCAD_a 2006“ u trajanju 12 časova, mesto realizacije računarski kabinet sa brojem polaznika 15 a predavač je nastavnik Radicović Rade, dipl.ing.mašinstva.

Informacije o kursu, ciljevi kursa i preduslovi

Aula-online-con-Curso-Gratis-de-AutocadAutoCAD 2006

AutoCAD je poznati CAD program firme Autodesk za projektovanje pomoću računara.

Njegove nove i poboljšane mogućnosti olakšaće rad korisnicima u svim profesionalnim oblastima rada. Namenjen je svim tehničkim licima koji se bave projektovanjem i konstruisanjem kao i svim ostalim licima koji se na bilo koji način bave ili nameravaju da se bave problematikom crtanja i konstruisanja na računaru.

POČETNI KURS – AutoCAD 2006

U okviru ovog kursa polaznici se upoznaju sa najčešće korišćenim komandama i mogućnostima programa AutoCAD_a 2006.
Sadržaj kursa uključuje i prateće vežbe za upoznavanje sa mogućnostima programa. Podsticajne vežbe koje zahtevaju pronalaženje rešenja, uz minimalno usmeravanje, unaprediće novostečeno znanje polaznika kursa.

Ciljevi kursaautocad_tan_by_ewalabak-d6i8iiw
Po završetku ovog kursa polaznici će moći da:

  • U potpunosti razumeju mogućnosti koje ima AutoCAD,
  • Produktivno koriste ove mogućnosti,
  • Znatno povećaju brzinu i tačnost prilikom konstruisanja i crtanja,
  • Svoje crteže izrade sa mnogo više detalja i na vizuelno upečatljiv način.

Preduslovi
Ovaj kurs namenjen je novim korisnicima programa AutoCAD 2006, kao i korisnicima starijih verzija programa koji žele da pređu na novu verziju. Polaznici kursa moraju imati iskustva u radu sa nekim od operativnih sistemima MS Windows 95/98/Me/2000/XP/7.

IM51

Sadržaj i aktivnosti kursa realizuju se prema programu kursa. Program obuke uključuje uputstva za AutoCAD sa primerima koji se obrađuju tokom kursa i primeri koji se rade kao domaći zadaci. Kurs se realizuje po principu 1 polaznik na 1 računar.

Po završetku kursa polaznici rade završni test.

Korisni linkovi sa tutorijalima i uputstvima za AutoCAD:
AutoCAD tutorijal – elektronski priručnik
– AutoCAD priručnik za početnike

Fotografije sa kursa …

IMG_6565RR

IMG_6563

IMG_6567IMG_6560RR

IMG_6568RR1

IMG_6569RR IMG_657020160209_133011_rr20160209_133051_rr

About RadeRa

Diplomirani mašinski inženjer, profesor mašinstva u Tehničkoj školi Zaječar.

Posted on 16. aprila 2014., in Aktivnosti u školi. Bookmark the permalink. Postavi komentar.

Postavi komentar